Alzheimer’a Karşı Horon Dansı!!

Dans etmenin fiziksel ve ruhsal rahatsızlıkları ortadan kaldırmada büyük etkisi olduğu biliniyor. Bu rahatsızlıklardan birinin de Alzheimer olduğu söyleniyor. Monaco kraliyet ailesine dans eğitimi veren, ”Prens ve prenseslerin dansçısı” olarak tanınan Lale Roche, spor ve dans figürlerini harmanlayarak geliştirdiği ”gym-oryantal” sayesinde öğrencilerinin fiziki rahatsızlıklarının ortadan kalktığını belirtirken Alzheimer hastalığına karşı da iyi bir silah olduğunu söylüyor.

Paris başta olmak üzere farklı Avrupa kentlerinde dans eğitmenliği yapan Lale Roche, Monaco kraliyet ailesine dans eğitimi vermesi dolayısıyla ”Prenslerin ve prenseslerin dansçısı” olarak da tanınıyor. Ünlü eğitmen dansın kişilerin zihinsel işlevlerini artırdığını ve hafızalarını güçlendirdiğini söylüyor.


Zihninizi Horon Dansıyla Geliştirin!

Kilo verme, duruş ve omurga sorunlarını çözme, bel ağrılarını giderme gibi avantajları olan Horon, şimdi de Alzheimer ile savaşıyor. Roche’nin de belirttiği gibi vücudun değişik bölgeleriyle 5-6 hareketi aynı anda yapmayı gerektiren horon dansı, özellikle alzheimer hastaları için de çok önemli. Dr. Mehmet Öz’ün de televizyon programlarında belirttiği gibi, Alzheimer hastalığına karşı dans son derece etkili bir yöntem olabiliyor.

Fizyoterapistlerin de hastalarına önerdiği Horon dansı, stresi ve kaygıyı da azalttığı için insanları rahatlatıyor. Horonun Alzheimer gibi ve birçok hastalıkla  ile savaşında en büyük avantajları ise şunlar oluyor:

  •     Horon bel ve karın bölgesi ile aynı anda farklı kasların çalışmasını sağlıyor.
  •     Horon ederken hareketlerin düşünülmesi zihnin çalışmasını sağlıyor.
  •     Dans sırasında hareketlerin hatırlanmaya çalışılması zihnin güçlenmesini sağlıyor.
  •     Horon stresi azaltarak Alzheimer’ın olumsuz etkilerine direniyor.
  •     Horon kişiye mutluluk verdiği için hastaların çoğunun hayata bakışını değiştiriyor.
  •     Eğlenceli müzikleri ile kişiyi kaygılarından uzaklaştırıyor.
  •     Ritmik bir dans olması açısından müzik ve hareketler arasında bağ kurulması kolay oluyor. Bu durum da kişinin zihninin hareket halinde olmasını sağlıyor.
  •     Horon etmek aynı zamanda fiziki gücü artırdığı için kişiler yaşama daha sıkı sarılıyorlar.
  •     Horon günlük hayattaki aktivitelerin de daha rahat yapılmasını sağlıyor.

 

Tecrübe ile

Müzik Kulağınızı Geliştirmek, En İyi Şekilde Kemençe Çalmak, Özgürce Horon Oynamak ve günlük hayatın Monotonluğundan, Sıkıcılığından Sıyrılmak istiyorsanız Siz de Kemençemin Sesi Ailesine Katılın.